Slnečné pobrežie

19.03.2011 14:57

Viete aké rekreačné stredisko v Bulharsku je vôbec tým najväčším? Áno, tušíte správne - je to práve Slnečné pobřeží.Leží 40 km severne od Burgasu a asi 5 km od Nesebaru. Samotný názov už napovedá, že v sezónu tu zažijete skvelú slnečné dovolenku. Pláž je tu až 200 m široká a zvoľna sa zvažuje do mora - čo je vhodné najmä pre rodiny s deťmi alebo aj pre starších ľudí. Dĺžka pláže je skoro 8 km. Na plážach nájdete sprchy, šmýkačky, požičovne slnečníkov, športových potrieb a ležadiel. Hotely sú umiestnené hneď pozdĺž pláže av krásnom parku za ňou.
Slnečné pobrežie sa predovšetkým v posledných pár rokoch stáva "maimi" východu. Okolo pláže nájdete tie najluxusnejšie hotely. Každý má svoj vlastný park, často niekoľko bazénov, reštaurácie a obchody. Hotely a penzióny sa potom rozprestierajú niekedy až do 5 radov od mora. Aj vďaka tomu sa v tomto stredisku v hlavnej sezónu nachádza cez desať tisíc turistov. Na druhú stranu sa reštaurácie, bary a kluby predháňajú a preto tu nájdete takmer v každom tomto podniku tzv "happy hour" kedy máte za cenu jedného (jedla, drinku a pod) druhý zdarma. Preto odporúčame tohto využiť. Niektoré podniky túto "šťastnou hodinu" ponúkajú cez deň, iné na večer a iné v noci.
Kúsok od Slnečného pobrežia sa nachádza mesto Nesebar, do ktorého je možné sa vypraviť. Večery potom môžete tráviť v štýlových podnikoch alebo na diskotékach. V komplexe je zabezpečená doprava minivláčikom, pravidelné autobusové linky potom spájajú stredisko s Nesebar, Elenite, Burgasom a Varnou. Je možné tiež podniknúť výlet do Istanbulu. Transfer z letiska Burgas trvá 45 minút.