Bulharsko ubytovanie

19.03.2011 14:57

Ak sa chcete v Bulharsku dobre ubytovať, musíte si už na začiatku ujasniť jednu základnú vec - čo od dovolenky očakávate a podľa toho vyberať lokalitu. Ak nemáte radi preplnené pláže, veľmi teplé a suché počasie a typicky hektickej atmosféru veľkých turistických centier, malo by byť vašim cieľom severnej Bulharsko. Ráz tejto oblasti potom určuje predovšetkým Dunaj a jeho prítoky, ktorých úrodnosť dala za vznik nespočetných akýchsi "kláštorných komunít". V podstate centrom tejto oblasti je potom mesto Ruse, ktoré býva tiež označované ako vstupná brána do Rumunska, a kde je ubytovanie najkvalitnejšie.
Hotely v Bulharsku sú rôzne kvality, niektoré staršie ešte zo starej éry, ale veľa hotelov už prešlo rekonštrukciou a tiež potrebnú obnovou vybavenia. Najlepšie sú samozrejme novo postavené hotely, ktorých je v Bulharsku tiež dosť. Záleží teda hlavne na tom, koľko chcete za ubytovanie zaplatiť - či si priplatíte za kvalitný hotel alebo budete ležať hlavne na pláži pri mori a to kde v noci na chvíľu prespím vám bude viacmenej jedno.
Ušetriť môžete aj vďaka ubytovanie v súkromí, ale pripravte sa na to, že to vo väčšine prípadov budete mať na pláž dlhšie kus cesty ako z hotela priamo pri mori a tiež kvalita služieb nie je už tak vysoká ako u hotelov.